DJEMBÉ-LESSEN

De djembe is een zeer geliefd instrument vanwege zijn opzwepende geluid en zijn fraaie uiterlijk, dit geheel uit natuurlijke materialen gemaakte instrument speelt een grote rol in het leven van de Afrikaanse  bevolking , voornamelijk in West-Afrika waar het een traditoneel instrument is dat bij alle bijzondere momenten in het leven van de mensen bespeeld wordt, zoals bijvoorbeeld bij feesten zoals trouwerijen, geboortes, maar bv. ook bij het binnenhalen van de oogst of wanneer er andere speciale gebeurtenissen zijn. Er zijn honderden prachtige ritmes die allen een andere betekenis hebben!

De lessen:

Wanneer je bij ons les komt nemen dan zorgen wij voor een goede, uit Afrika afkomstige djembe die aangespannen is en van hele goede kwaliteit is. Want met goed materiaal kun jij de mooie klanken uit je trommel leren halen. Onze lessen worden altijd gegeven door ervaren docenten die beiden al jarenlange ervaring hebben en alles van deze muziek en traditie afweten. We leren je meer dan wat geluid uit een djembe halen, we leren je ook de juiste techniek en timing aan , wat zeer belangrijk is al direct vanaf het begin om goed te leren spelen.

Je leert alle partijen te spelen , dat wil zeggen : de djembebegeleiding maar ook alle solopartijen zodat je ook leert om te soleren in de groep. De ritmes die je gaat leren komen uit diverse verschillende Afrikaanse landen!

Tijdens je djembeles zul je ook kennis maken met de douns die de les begeleiden, dit zijn grote bastrommels die de melodie van het ritme spelen: dit zorgt voor een extra swingend en prachtig muzikaal geheel  .

Meld je aan om deel te nemen aan deze leuke djembelessen. Je zult ervaren dat het je heel veel energie en voldoening geeft!