KAMALE N’GONI-LESSEN

De N’Goni komt origineel van Mauritanië, Magreb , nu zie je het instrument daar niet zoveel  meer, voorheen bespeelden alleen de vrouwen het omdat het een ”zacht” instrument is voor je oren en de handen, het klinkt als een harp. Nu is het instrument traditioneel geworden in West Afrika waar het bespeeld wordt door mannen en vrouwen. De originele naam is Kamalen N’Goni dat betekent: instrument van de jonge kinderen omdat zij al beginnen met oefenen als ze nog klein zijn.

De N’Goni wordt gebruikt in Afrika om muziek te maken bij het vieren van feesten bij bijvoorbeeld trouwerijen, geboortes van kinderen en allerlei andere ceremoniële feesten. Ook nodigen belangrijke personen de muzikanten vaak uit om voor hen op te treden en ze met deze mooie muziek een prettig gevoel te geven. Wanneer je jezelf niet zo fijn voelt dan kun je door de N’Goni te bespelen je slechte gevoel weg krijgen, het instrument werkt therapeutisch vanwege het mooie rustige en heldere geluid.

Dit mooie instrument is totaal handgemaakt met materialen uit de natuur, de huid komt van de geit, het hout van de standaard komt van de bomen, de snaren worden gebruikt bij het vissen, alleen de Keys komen niet uit de natuur.

De lessen:

Stap voor stap leer je dit bijzonder instrument te bespelen, in kleine groepjes (of naar wens ook privé)  ga je ontdekken hoe dit instrument klinkt, hoe je je handen gebruikt en hoe je de snaren het beste raakt, de melodie wordt langzaam opgebouwd zodat je het goed onder de knie kunt krijgen! dit is een zeer geschikt instrument om te leren bespelen voor iedereen, jong en oud!

Je krijgt les van een zeer ervaren Afrikaanse docent en leert van hem de orginele melodieën uit West-Afrika.

Je bent van harte welkom voor een inspirerende cursus Kamalen N’Goni!

f_gonilessen1
f_gonilessen2
f_gonilessen3
f_gonilessen4