WORKSHOPS “MUZIEKINSTRUMENTEN MAKEN VOOR KINDEREN”

Zoek je een leuke activiteit om met een groep kinderen te doen dan is dit een zeer leuke workshop.

Je gaat dezelfde instrumenten maken zoals de kinderen in West-Afrika dat daar doen! Er zijn vier verschillende instrumenten waar jij zelf uit mag kiezen welke je het leukste vindt.

Ook is het mogelijk om aan het einde van de workshop een optreden te geven met de zelfgemaakte instrumenten! Je leert een echt Afrikaans lied en met begeleiding van een djembe en de muziek van je eigen instrument wordt het een heerlijk swingend feestje!

Je kunt kiezen uit de volgende instrumenten:

*Patticolomba:

Dit is een gitaar met 1 snaar, je kunt het geluid van hoog naar laag veranderen door je hand omhoog en omlaag te bewegen op de snaar en zo kun je een melodie maken.

*Koté:

Dit is een shaker, het wordt gemaakt van de kalebas, er worden schijven uit gehakt en deze worden aan de steel geregen Als je dit heen en weer schudt dan krijg je een ritmisch en swingend geluid.

*Mini Doun:

Dit is een kleine trommel die je met een stok bespeeld, dit is een leuk en stoer instrumentje waar een echt geitenvel op gespannen wordt zodat je een echt mooi trommel geluid krijgt.

*Regenstick:

Van sterk karton wordt een buis gemaakt en hierin worden kraaltjes gedaan, als je dit heen en weer beweegt krijg je het geluid van de regen, je kunt er erg mooie geluiden mee maken! ook de buis kun je naar eigen idee versieren zodat je een hele mooie regenstick krijgt.